Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Workshop: Presteren onder druk: hoe leer je dat?

24 november 2019 @ 12:30 - 13:30

Wie herkent dit? De ene wedstrijd voelt alles goed en lukken al je acties. In de volgende wedstrijd kom je ineens niet uit de verf. Of: in de training lukt het wel om onder druk je tegenstander te passeren, maar in wedstrijden verlies je veel sneller de bal. Hoe krijg je hier nu (als speler, maar ook als trainer/coach) meer grip op?

Sportpsychologie is zowel voor spelers, als voor trainers/coaches, als voor teams. Mentale training helpt spelers meer controle te krijgen over spanning, focus en vertrouwen in eigen kunnen. Hierdoor ontwikkelen ze hun mentale weerbaarheid en krijgen ze meer controle over hun prestaties op het veld.

Sportpsychologie helpt trainers/coaches om mentale training te verweven in hun trainingen, zodat hun spelers niet alleen technisch en tactisch beter worden, maar zij tegelijkertijd ook leren presteren onder druk. Maar hoe doe je dat dan?

Sportpsycholoog VSPN Marjolein Torenbeek zal hier op 24 november meer over komen vertellen. Zij is dit seizoen betrokken bij D1 van BC Utrecht Cangeroes, als sparringpartner van head coach Ramon Kuipers. Samen sparren ze regelmatig over de stappen die met het team gezet kunnen worden om tot de beste teamresultaten te komen, o.a. door samenwerking en communicatie op het veld te optimaliseren. Ook over deze samenwerking zal ze wat meer vertellen.

Voor wie? Deze workshop is voor trainers/coaches, spelers én ouders van alle teams van BC Utrecht Cangeroes.

Gegevens

Datum:
24 november 2019
Tijd:
12:30 - 13:30

Locatie

Sporthal Lunetten
Zwarte Woud 201
Utrecht, 3524 SG Nederland
+ Google Maps
Telefoon
030 286 2940