Ons basketball aanbod

Utrecht Cangeroes is basketball! Wij proberen daarom iedereen in de stad Utrecht (of waar je ook vandaan komt) basketball te bieden op zijn of haar niveau. De club kent een groot aantal teams die 5-tegen-5 competitie spelen, maar we bieden ook andere vormen van basketball aan,  ook voor recreanten of voor iedereen die een keer een balletje wil gooien.

Als we hieronder spreken over een speler, recreant of trainer/coach dan bedoelen we natuurlijk zowel mannen en vrouwen.

Competitie spelen (5-tegen-5)

Utrecht Cangeroes speelt met zo’n 40 teams mee in de reguliere competitie van de NBB. Teams trainen typisch twee keer in de week anderhalf uur en spelen zo’n 20 competitiewedstrijden in een seizoen. Je kan competitie spelen vanaf de leeftijdsklasse U10 (je mag in een U10 spelen als je op 1 januari in een seizoen nog geen 10 jaar oud bent). Utrecht Cangeroes heeft teams in bijna alle leeftijdsklassen voor meisjes, jongen, vrouwen en mannen, zowel op landelijk niveau als regionaal niveau.

Klik voor meer informatie over Competitie spelen.

Competitiespelers zijn lid van de vereniging en betalen een jaarlijkse contributie. Recreanten zijn stemgerechtigd in de ledenvergadering van de vereniging.

Recreanten en Open Court

Utrecht Cangeroes heeft ook een uitgebreid aanbod voor basketballers die geen competitie willen spelen. je kan trainen en spelen in een Recreanten team, meetrainen met een competitie team of vrij spelen met Open Court.

Recreanten

Recreanten teams spelen geen competitiewedstrijden, maar trainen wel. Recreanten teams trainen één keer in week anderhalf uur. Recreanten teams kunnen wel, op eigen initiatief, oefenwedstrijden spelen en deelnemen aan toernooien.

Naast recreanten teams biedt Utrecht Cangeroes spelers ook de mogelijkheid om mee te trainen met competitie-spelende teams. Deze mogelijkheden hangen af van het aantal spelers dat al in het competitieteam speelt. Als je als recreant mee wil trainen met een competitie-spelend team op een bepaald niveau, dan maak je hierover specifieke afspraken met de trainer/coach van dat team.

Recreanten zijn lid van de vereniging en betalen een jaarlijkse contributie. Recreanten zijn stemgerechtigd in de ledenvergadering van de vereniging.

Meetrainen met een competitie team

Meetrainen met competitie spelende teams is beperkt mogelijk en afhankelijk van het aantal competitie spelers in het team. Uiteraard geldt hier ook dat je het niveau van het betreffende team moet aankunnen. Als je interesse hebt om mee te trainen met een team, vermeld dit dan bij je aanmelding. Het is ook aan te raden om vooraf contact te hebben met de trainer/coach van het team.

Open Court

Tot slot biedt Utrecht Cangeroes Open Court aan. Dit is “rijtje-partijtje” basketball voor iedereen die zin heeft om een balletje te gooien. Deelname is gratis voor leden van Utrecht Cangeroes. Andere liefhebbers betalen €5 per deelname.

Open Court wordt gedurende het competitieseizoen vrijwel elke zondagavond vanaf 19u aangeboden.

Houdt onze website en ons aanbod op Inviplay in de gaten.

Nog meer basketball: Wallibies en Basketball’sCool

Ook peuters van 3 t/m 6 jaar oud kunnen bij Utrecht Cangeroes kennis maken met basketball. Wekelijks kunnen Wallibies, want zo noemen wij deze peuters, de basis skills van basketball leren: rennen, springen, vangen, gooien etc. Plezier hebben in basketball is bij Utrecht Cangeroes het belangrijkste. We oefenen veel verschillende bewegingsonderdelen met en zonder bal. Meedoen met Wallibies helpt peuters in het ontwikkelen van hun bewegingsvaardigheid en zelfvertrouwen!

Klik voor meer informatie over de Wallibies clinics.

Voor de ouder jeugd van 6 t/m 9 jaar organiseren we wekelijks Basketball’sCool. Bij Basketball’sCool ligt de nadruk meer op het ontwikkelen van basketball skills (dribbelen, lay-up, schieten) dan bij Wallibies. Spelers die één of twee jaar meegaan hebben met Basketball’sCool hebben voldoende basketball vaardigheden opgebouwd om in te kunnen stappen in een van de competitie-spelende teams.

Klik voor meer informatie over de Basketball’sCool clinics.

Spelers die meedoen met Wallibies of Basketball’sCool zijn geen lid van de vereniging. Spelers kopen een strippenkaart voor 10 trainingen en betalen dus per training.

Basketball voor kinderen met een verstandelijke beperking: G-Force

Utrecht Cangeroes biedt basketbal trainingen voor sportievelingen met een verstandelijke beperking of autisme vanaf de leeftijd van 6 jaar.

Klik voor meer informatie over de G-Force clinics.

Samenwerking in talentwontwikkeling

Utrecht Cangeroes werkt met een aantal clubs in de stad en regio samen op het gebied van talentontwikkeling. Veel van deze activiteiten vinden plaats onder de naam Basketball Academy Utrecht.

Lees meer over onze samenwerking op Talentontwikkeling.