Lidmaatschap

BC Utrecht Cangeroes heeft trainingsmogelijkheden en teams voor zowel jeugd als senioren. Kijk ook onder Jeugd en Senioren voor meer informatie.
Om snel op deze pagina te navigeren kun je een van de onderwerpen hieronder aanklikken:

JEUGD
SENIOREN
PRAKTISCHE INFORMATIE
WAT KOST HET OM LID TE ZIJN?
TENUES
LIDMAATSCHAP OPZEGGEN


JEUGD
Je kunt gebruik maken van twee gratis proeftrainingen. Vul het proeftraining formulier in en we nodigen je uit. Je kunt ook rechtstreeks de inschrijfformulieren opvragen door een e-mail te sturen aan jeugdadministratie@utrechtcangeroes.nl.
Proeftrainingen gelden alleen voor jeugd competitieteams en zomertrainingen.
Zodra de competitie is afgelopen en de reguliere trainingen over zijn, zijn er zomertrainingen voor alle jeugd. Dit is een apart schema.

3,5 t/m 6 jaar
• Wallabies.  €40 voor 10x. Aanmelding is handig (niet noodzakelijk) via proeftraining formulier, omdat ouders (en kinderen) dan op de hoogte blijven als er eventueel een training uitvalt. Anders gewoon melden in Sporthal Lunetten.
• Zaterdag 9.00 – 9.45 uur. Sporthal Lunetten.

6 t/m 12 jaar
• 
Basketball’sCool. €40 voor 10x. Aanmelding is handig (niet noodzakelijk) via proeftraining formulier, omdat ouders (en kinderen) dan op de hoogte blijven als er eventueel een training uitvalt. Anders gewoon melden in Sporthal Lunetten.
• Vrijdag 16.30 – 17.30 uur in Sporthal Lunetten (girls only)
• Zaterdag 9.45 – 10.45 uur in Sporthal Lunetten
 Jeugd competitieteams. Vanaf XU10 (Kinderen onder de 10 jaar, jongens en meisjes gemengd). Voor trainingstijden, locaties, contributie kijk onder Jeugd.

12 tot 22 jaar
• 
Jeugd competitieteams. U14, U16, U18, U20, jongens en meisjes apart. Voor trainingstijden, locaties, contributie kijk onder Jeugd.


SENIOREN
Je kunt gebruik maken van twee gratis proeftrainingen. Vul het proeftraining formulier in en we nodigen je uit. Je kunt ook rechtstreeks de inschrijfformulieren opvragen door een e-mail te sturen aan  seniorenadministratie@utrechtcangeroes.nl.
Als de proeftrainingen bevallen en er is plek, dan kun je lid worden.
We nemen contact met je op en helpen je door de procedure heen.
Zorg alvast dat je een digitale pasfoto en een schuldvrijverklaring van je vorige vereniging (indien aan de orde) klaar hebt liggen. Zodra je van ons een lidnummer hebt gekregen, ben je lid van BC Utrecht Cangeroes en kun je komen trainen en spelen.
Zodra de competitie is afgelopen en de reguliere trainingen over zijn, zijn er zomertrainingen voor alle senioren. Dit is een apart schema.

22 jaar en ouder
• 
Senioren competitieteams. Zowel dames als heren. Voor trainingstijden, locaties, contributie kijk onder Senioren.
 Recreanten. Zowel dames en heren. Voor trainingstijden, locaties, contributie kijk onder Senioren.
• Open Court. Pick-up games spelen op zondagmiddag.  €4 per keer. Geen aanmelding nodig.


PRAKTISCHE INFORMATIE
Je krijgt praktische informatie over onze vereniging gemaild als je lid bent, het is belangrijk dat je deze goed doorleest. Lid zijn van een basketbalvereniging is meer dan alleen basketballen. Taken zoals fluiten, tafelen, bardiensten en (voor ouders) rijden zijn verplicht en we verwachten ook van je dat je actief meehelpt om van BC Utrecht Cangeroes een fijne vereniging te maken.
Meer weten over de vereniging? Lees dan onze High Five.
We bestaan al meer dan vijftig jaar en onze geschiedenis is best indrukwekkend.
Verder zijn we ook te volgen op onze Facebookpagina en Instagram.


WAT KOST HET OM LID TE ZIJN VAN BC UTRECHT CANGEROES?
Alle leden van BC Utrecht Cangeroes betalen contributie. De contributiehoogte is afhankelijk van de leeftijd en aantal trainingen. Zo betalen jeugdleden minder dan senioren en betaal je voor twee keer trainen per week meer dan voor één training. Klik hier om te zien wat het bedrag is van jouw contributie.

BC Utrecht Cangeroes maakt gebruik van doorlopende automatische incasso voor de contributies.
In de volgende situaties kun je als trainend of spelend lid korting krijgen op je contributie:
U-paskorting: Check U-pas.nl of je hier recht op hebt.
• Jeugdsportfonds voor kinderen met een achterstandssituatie.
Daarnaast is er het Jeugdsportfonds Utrecht. Dit biedt kinderen van 6 tot en met 12 jaar in een achterstandssituatie speelruimte om te gaan sporten. Jeugdsportfonds Utrecht betaalt de contributie, plus eventueel sportschoenen en sportkleding. Kijk voor meer informatie op www.jeugdsportfonds.nl.

Bij aanmelding als lid voor 1 december is 100% van de contributie verschuldigd; bij aanmelding na 1 december, maar voor 1 april is 70% van de contributie verschuldigd; bij aanmelding na 1 april is 25% van de contributie verschuldigd.


TENUES
Voor de Jeugd geldt dat het tenue wordt gehuurd. Er word gebruik gemaakt van teamtassen waar elk lid een tenue van krijgt. De kosten voor deze huur zitten bij de contributie in.
Voor de Senioren geldt dat een tenue gekocht dient te worden.  Een nieuw tenue kost €40.
Bestellen van tenues en ander materiaal kan via onze webwinkel.
1. Maak een account aan.
2. Account wordt gelinkt aan BC Utrecht Cangeroes (duurt maximaal 1 dag).
3. Doe je bestelling en reken af.
Let op: prijzen zijn nog zonder korting. Zodra je account is gelinkt aan BC Utrecht Cangeroes, wordt de prijs met korting weergegeven.


LIDMAATSCHAP OPZEGGEN

Opzegging van het lidmaatschap kan alleen via het opzeggingsformulier op de website van de vereniging plaatsvinden. Bij het niet tijdig opzeggen van het lidmaatschap is een administratieve heffing of (een deel van) de contributie verschuldigd. In voorkomende bijzondere gevallen kan het bestuur anders beslissen.

Conform de statuten dient de opzegging van het lidmaatschap ten laatste 4 weken voor 1 juli gedaan te zijn.

Conform het HR is bij opzegging als lid voor 1 november, zonder te zijn uitgekomen in een bindende (competitie- of beker)wedstrijd van de NBB of aan enige andere activiteit van de vereniging of de NBB te hebben deelgenomen die leidt tot lidmaatschap van de NBB voor het lopende jaar, geen contributie, maar een administratieve heffing van €75 verschuldigd.

Conform het HR is bij opzegging als lid anders dan hetgeen hierboven bepaald is in principe de volledige contributie verschuldigd. Bij opzegging voor 1 november, zal het bestuur een korting van 50% op de contributie verlenen; bij opzegging voor 1 februari zal het bestuur een korting van 25% op de contributie verlenen.

>>> Naar het opzeggingsformulier