Over ons

Welkom bij BC Utrecht Cangeroes

Onze leden kiezen voor de combinatie van sportieve ambities en gezelligheid. Bij Utrecht Cangeroes kun je in elke leeftijdsgroep en op elk niveau basketballen. Buiten de competitie om zijn er diverse sociale activiteiten, zoals toernooien, clubfeesten, clinics en een jeugdkamp. Onze thuishal is Sporthal Lunetten, waar we de thuiswedstrijden spelen en de meeste trainingen worden gegeven.

FUNdamentals
Door een duidelijke lijn te creëren vanaf de U10 tot de senioren, leidt Utrecht Cangeroes de spelers op om het hoogst mogelijke te halen. FUNdamentals vormen de basis in de opleiding van de spelers. Je ontwikkelt je als als speler, trainer, coach, scheidsrechter, commissielid of bestuurslid. Samen zorgen we ervoor dat Utrecht Cangeroes draait en dat er elk jaar weer gebasketbald kan worden.

Samenwerking
Binnen Utrecht werken wij met verschillende verenigingen samen waardoor iedereen de mogelijkheid krijgt om te basketballen. Denk hierbij aan de Basketball’s Cool, waarbij de jeugd de mogelijkheid krijgt op een laagdrempelige manier in contact komt met de sport. Daarnaast zijn wij ook aanwezig in verschillende wijken van Utrecht om een impuls te geven aan basketbal. Ook werken we bij Utrecht Cangeroes samen met andere Utrechtse basketballverenigingen. We kijken dus niet alleen naar de eigen vereniging, maar naar heel basketballend Utrecht.

Cultuur
Onze vereniging staat uitgesproken afwijzend tegenover allerlei vormen van ongewenst gedrag. Denk onder andere aan agressie, seksuele intimidatie, pesten of discriminatie. Voor de veroorzaker leidt ongewenst gedrag tot disciplinaire maatregelen, zoals berisping, ontzegging van lidmaatschap en zelfs aanvragen royering lidmaatschap voor het leven bij Nederlandse Basketball Bond (NBB).
Het slachtoffer kan rekenen op steun onzerzijds. Een klacht wordt altijd serieus genomen. Het slachtoffer kan een beroep doen op de door onze vereniging aangestelde vertrouwenscontactpersoon (te bereiken via vertrouwenspersoon@cangeroes.nl).