Talentontwikkeling

Eén van de doelstellingen van Utrecht Cangeroes is het alle leden de mogelijkheid biedt zich in brede zin te ontwikkelen in de basketball sport. Dat doen we door zelf programma’s aan te bieden, maar ook door samen te werken met andere verenigingen en organisaties. Op deze pagina geven we een overzicht van onze samenwerking met anderen.

Basketball Academy Utrecht en het Red Shirt programma

Onder de naam Basketball Academy Utrecht werken de Utrechtse basketball clubs SVO, Uball en Utrecht Cangeroes samen door aan talentvolle spelers en speelsters de mogelijkheid te bieden op de twee hoogste landelijke niveau’s te trainen en te spelen. Samen zorgen we er voor dat spelers zich beter en breder kunnen ontwikkelen. Samen zorgen we er zo ook voor dat we op de niveau’s daaronder betere en evenwichtigere teams hebben. Zo kunnen we daadwerkelijk meer spelers de mogelijkheid bieden zich te ontwikkelen en te spelen en trainen op het niveau dat bij hen past.

Basketball Academy Utrecht is geen aparte vereniging. Het is een echt samenwerkingsverband tussen de genoemde clubs, waarbij de teams ‘gehost’ worden door een van de samenwerkende clubs. Ook trainingen en wedstrijden zullen in verschillende sporthallen in Utrecht plaatsvinden.

Meer informatie voor wedstrijdsecretarissen is te vinden in dit bericht.

Naast de teams op het landelijke niveau, zal ook dit jaar weer samengewerkt worden in het Red Shirt programma. Dit is een programma waarin extra trainingen wordt aangeboden aan meiden in de leeftijdsklassen U14 en U16. Het programma start op zondagochtenden vanaf januari 2024.

Voor meer informatie over Basketball Academy Utrecht en het Red Shirt programma kun je mailen met info@utrechtcangeroes.nl.

Utrecht Talent Center

Utrecht Talent Center
Utrecht Cangeroes is onderdeel van het Utrecht Talent Center. De talentenhub door sportverenigingen voor sporttalenten. Utrecht Talent Center is een initiatief vanuit een aantal sportverenigingen in Utrecht die talentontwikkeling en topsport hoog in het vaandel hebben.

Sport Utrecht, Universiteit Utrecht, Hogeschool Utrecht, het ROC en middelbare scholen in Utrecht zijn nauw betrokken. Door samen te werken zijn we efficiënter en effectiever in het ontwikkelen van Utrechts Sporttalent. Sport Utrecht, Universiteit Utrecht, Hogeschool Utrecht, het ROC en middelbare scholen in Utrecht zijn nauw betrokken.

Door samen te werken zijn we efficiënter en effectiever in het ontwikkelen van Utrechts sporttalent. Lees hier meer over het Utrecht Talent Center.