Jonge basketballers BC Utrecht Cangeroes spelen voor het Nederlands Kampioenschap

      Reacties uitgeschakeld voor Jonge basketballers BC Utrecht Cangeroes spelen voor het Nederlands Kampioenschap

Basketballvereniging BC Utrecht Cangeroes groeit. In grootte en in resultaten. Zo timmert de jeugd al jaren flink aan de weg. Diverse teams staan op dit moment bovenaan in de competitie. Komende maand strijdt het U12-1-team, dat dit jaar voor het eerst uitkomt in de hoogste jeugddivisie, om het nationaal kampioenschap.

“Het leuke van deze ploeg is dat de kern van het team in wisselende samenstellingen al langer met elkaar speelt. Jonge kinderen kunnen al vanaf zes jaar terecht bij de instroomgroepen ‘Basketball’scool’ (in de wijken) en bij de Wallabies op zaterdagochtend in de thuisbasis Sporthal Lunetten. Kinderen maken spelenderwijs kennis met het spel. De meeste van deze kinderen stroomden op deze manier in en dat gaf hen een goede start als eerstejaars U10 spelers. Ze beleven deze reis dus ook echt met elkaar”, aldus coach Jorrit Beerens.

Het geheim van dit succes ligt daarnaast in het feit dat de jonge basketballers juist niet alleen maar basketballen. We stimuleren dat kinderen op jonge leeftijd meerdere sporten beoefenen, hierdoor zijn ze breed motorisch vaardig en leren ze de specifieke basketbaltechnieken sneller aan. Het Jeugdjournaal maakte vorig jaar het item ‘beter basketballen door een lesje breakdance’. En ook tijdens de coronapandemie waren deze kinderen niet te stoppen. Ze stonden buiten op de pleintjes, trainden direct na schooltijd, deden thuis oefeningen of waren aan het trainen in de Soesterduinen.

Het gevolg is dat de Utrecht Cangeroes als nummer twee van de competitie ‘The Finals’ van Basketball Nederland mogen spelen. Zij nemen het op 4 juni om 15:30 uur thuis in de halve finale op tegen de nummer drie van de competitie, Apollo Amsterdam. Mochten ze de halve finale doorkomen, dan wacht op 6 juni de finale in de basketballtempel Maassport in Den Bosch (NBB Final 4 Basketbal Jeugd – Maaspoort). In de reguliere competitie wisten de jonge Cangeroes de andere finalisten (Leiden en Apollo) te verslaan, maar waren ze niet opgewassen tegen MBCA. Maar, dat is het leuke van een finales spelen, resultaten uit de reguliere competitie kunnen met een winst of verlieswedstrijd teniet worden gedaan! Het wordt hoe dan ook een ervaring die de kinderen nooit zullen vergeten.