Utrecht Cangeroes op zoek naar een nieuwe eredivisiecoach voor volgend seizoen

      Reacties uitgeschakeld voor Utrecht Cangeroes op zoek naar een nieuwe eredivisiecoach voor volgend seizoen
Ramon Kuipers

Ramon Kuipers neemt aan het einde van dit seizoen afscheid van de Utrechtse vrouwen eredivisie. Dit besluit heeft hij met pijn in het basketbalhart genomen. Coach en club kijken terug op drie jaar zeer prettige samenwerking.

Het basketballseizoen is nog niet officieel ten einde, maar het evalueren en bouwen aan een nieuw seizoen is inmiddels begonnen. De afgelopen drie jaar heeft Utrecht Cangeroes vanuit winst in de promotiedivisie gebouwd aan een jonge, talentvolle selectie in de eredivisie. De damesgroep bestaat voornamelijk uit spelers vanuit de vereniging met bankspelers vanuit VU20 en Promotiedivisie, aangevuld met spelers van elders. In de afgelopen seizoenen hebben ze wisselend gepresteerd.

Ramon Kuipers heeft de afgelopen jaren heel veel gebracht voor onze vereniging en dit team. Beginnend als nieuw team in de Womens Basketball League (WBL) het eerste seizoen. Daarna twee jaar die mede door de coronatijd pittig waren. Wel of niet trainen. Wel of niet spelen, vele quarantaines en isolaties. De vereniging is Ramon heel dankbaar dat hij met de beschikbare middelen dit team drie jaar heeft geleid. De waardering voor de bevlogenheid en passie die hij in Utrecht damesbasketball heeft gestoken is ook hoog. “Ik heb drie jaar alle tijd en energie gestoken in het bouwen aan een clubfundament en ik ben trots op de basis van de organisatie die er nu staat. Er ligt wel een uitdaging om de selectie op een hoger niveau te krijgen. Het is goed voor de dynamiek als iemand anders dat gaat doen na een paar lastige jaren met corona en veel blessures in de selectie. Zelf ben ik toe aan een andere uitdaging met meer perspectief. Mijn ambitie is nog steeds hoog en ik ga wat tijd nemen om te kijken waar interessante mogelijkheden liggen. Hopelijk gaat Dames 1 de volgende stap echt maken en structureel op een hoger niveau in de eredivisie een plek gaat vinden. Utrecht hoort daar”, aldus Ramon Kuipers.

Bernd Visser, voorzitter Stichting Utrecht Cangeroes Topsport: “Wij hopen hartgrondig dat Ramon Utrecht Cangeroes niet helemaal gaat loslaten en wij wensen hem in ieder geval veel succes in zijn verdere loopbaan. En natuurlijk hopen we eerst op goed einde van dit seizoen.” Utrecht Cangeroes gaat dus op zoek naar een nieuwe hoofdcoach. Iemand die mee wil helpen bouwen en het team in de komende twee jaar naar de top vijf in de WBL kan brengen. Iemand die mee gaat werken om de dameslijn in Utrecht verder vorm te geven. De Stichting Utrecht Cangeroes Topsport blijft daarbij zowel alles rondom het eredivisieteam faciliteren als ook de ontwikkeling van jeugdspelers. Zodat talenten een kans krijgen om zich te ontwikkelen en op het hoogste niveau te presteren. Utrecht Cangeroes Basketball start binnenkort met de eerste gesprekken voor een opvolger van Ramon Kuipers.