Basketball Academy Utrecht houdt talentvolle meiden in de regio

      Reacties uitgeschakeld voor Basketball Academy Utrecht houdt talentvolle meiden in de regio

Basketball Academy Utrecht V16-1

Goed nieuws voor fanatieke basketbalsters in de regio Utrecht! Vanaf nu kunnen meiden vanaf 13 jaar met basketbaltalent ook dichterbij huis hun sport beoefenen op het hoogste niveau. De nieuwe Basketball Academy Utrecht (BAU) is een unieke samenwerking tussen een aantal basketbalverenigingen in de provincie Utrecht. Door de oprichting van de BAU hoeven meiden vanaf 13 jaar niet meer het uit huis uit om in Weert of Zwolle naar een basketbalacademie te gaan. Initiatiefnemer Mattijn Boerkamp: “Tot nu toe was dit voor jongens al wel een optie bij Uball, maar voor de meiden niet. Nu kunnen we ook het vrouwelijke talent in de regio houden en veel meer meiden een kans geven op verder groei in de sport”. 

Vorig jaar februari staken een paar fanatiekelingen de koppen bij elkaar en de samenwerking met verenigingen in de regio gezocht. Boerkamp: “We startten begin vorig jaar met het organiseren van regionale trainingen voor meiden in Utrecht. Het bleek een schot in de roos en al snel trainden er om de week tussen de dertig en veertig bloedfanatieke en getalenteerde meiden tussen 12 en 16 jaar met elkaar. Vanuit Soest, Culemborg, Houten, Nieuwegein tot aan Werkendam en Giesendam. Eindelijk vonden de talentvolle meiden elkaar in de regio om fanatiek en op hoog niveau met elkaar te basketballen”.

VU16 doet met de besten mee
Via de regionale trainingen vonden steeds meer basketbalsters elkaar. Met de leeftijdsgroep 14-15 jaar voorop, waar al snel een groep meiden méér wilden. VU16 (Vrouwen Under 16) was snel een feit. Head coach Kim Bos: “In de regio Utrecht loopt veel basketbaltalent rond. Meiden die eerst naar Amsterdam, Zwolle of zelfs Weert moesten om op het hoogste niveau te spelen, konden nu in Utrecht trainen. Het VU16 team doet in de landelijke competitie op Eredivisie niveau mee. “Inmiddels hebben de meiden zich in de eindronde bij de laatste zes geplaatst. Een geweldige prestatie voor een groep die nog geen jaar bij elkaar is!”, beseft Bos met trots. 

Ook VU14 en VU18 in Utrecht
Met de ervaringen van dit seizoen en de geweldige support van de samenwerkende basketbalclubs uit de regio Utrecht, is Basketball Academy Utrecht klaar om verder te groeien. Boerkamp: “We zijn geen eendagsvlieg en willen de meiden perspectief bieden om door te groeien in hun sport. Het grote enthousiasme uit het VU16-team is aanstekelijk en een mooie basis voor teams in andere leeftijdsgroepen.”

Basketball is de sterkst groeiende teamsport in Nederland en dat biedt kansen, zeker ook voor meiden die in het midden van het land op het hoogste niveau willen spelen. De eerste regionale trainingen voor de meiden, vonden afgelopen najaar plaats en samen met de verenigingen in de regio Utrecht wordt nu de meidenlijn verder uitgerold. Voor komend seizoen wil Basketball Academy Utrecht de VU16 uitbreiden met een VU14 en een VU18. Boerkamp: “Daarmee bedienden we de gehele vrouwelijke leeftijdsgroep van 12 t/m 17 jaar in de regio Utrecht om uit te komen op het allerhoogste niveau in Nederland.

TRY-OUTS: laat je zien
Past Basketball Academy Utrecht ook bij jouw talent en ambities? BAU organiseert zondag 17 maart en zondag 7 april van 10.00 tot 12.00 uur try-outs voor VU16 en VU18 in Sporthal Nieuw Welgelegen in Utrecht. Bos hoopt dat het nieuws van de academy zich snel verspreidt: “Ik roep hierbij alle basketballende meiden tussen de 13 en 17 jaar op om contact met ons op te nemen. Zij verdienen het om in het midden van het land op het allerhoogste niveau te basketballen. We bewijzen het momenteel met ons VU16-team: basketball voor meiden op topniveau is ook in deze regio mogelijk!”.

Basketball Academy Utrecht

Scan de QR code voor meer info over de try outs.

Wil je meer informatie over Basketball Academy Utrecht of niets missen van alle updates van de teams? Volg ze op www.instagram.com/basketballacademyutrecht/