Tip-Off: opening van basketball seizoen 2023-2024

      Reacties uitgeschakeld voor Tip-Off: opening van basketball seizoen 2023-2024

Het nieuwe basketball seizoen komt er al weer bijna aan. Traditiegetrouw starten we het seizoen met de Tip-Off: een lang weekeind basketball binnen de eigen vereniging.

Tijdens de Tip-Off krijgen alle teams de gelegenheid om een onderlinge oefenwedstrijd of toernooi te spelen.

Tafelcursus

Natuurlijk gebruiken we de twee dagen ook om iedereen die dat nodig heeft bij te spijkeren met een tafelcursus (jurytaken bij thuiswedstrijden). Meedoen aan de tafelcursus is vooral van belang voor ouders van de jongste jeugdteams (U10-U12-U14), omdat zij bij wedstrijden van deze teams ingedeeld worden voor tafeltaken. Ook voor spelers van de U16 is het belangrijk om aan de tafelcursus deel te nemen, omdat zij ingepland worden bij thuiswedstrijden van andere teams.

De tafelcursus wordt op ‘s ochtends en ‘s middags op zaterdag 9 september gegeven in de zaal naast de kantine van sporthal Lunetten.

Spelregelbewijs

Op zondagochtend 10 september wordt, bij voldoende aanmelding, een instructie spelregelbewijs georganiseerd. Het behalen van een spelregelbewijs is verplicht voor leden van 14 jaar en ouder. Voor ouders zonder spelregelkennis is het overigens ook een aanrader om mee te doen aan de instructie en het spelregelbewijs te behalen.

Teamtassen jeugdteams

Op zaterdag 9 september worden ook de teamtassen weer uitgereikt aan alle jeugdteams. Precieze informatie hierover volgt nog.

Waar en wanneer?

De Tip-Off vindt plaats in sporthal Lunetten op zaterdag 9 en zondag 10 september. Kijk voor meer informatie en de (voorlopige) planning op de evenementen kalender op de website.

Externe oefenwedstrijden

Vanwege de beperkte zaalruimte die we hebben, gaan we uit van onderlinge wedstrijden tussen teams van de vereniging. Teams die in dit weekeinde een oefenwedstrijd tegen een team van een andere vereniging willen spelen, moeten dit zo spoedig mogelijk melden bij Jan Poels. Vermeld s.v.p. welk team van Utrecht Cangeroes zo’n oefenwedstrijd wil spelen, wie de  contactpersoon is, wat de voorkeurstijd voor de wedstrijd is en wie de beoogd tegenstander is.

Let op: bij een externe oefenwedstrijd zul je als team zelf scheidsrechters en juryleden moeten regelen.