Joost Poels deelnemer Europees Kampioenschap U20

      Reacties uitgeschakeld voor Joost Poels deelnemer Europees Kampioenschap U20

Bericht bijgewerkt op 16 juli 2023.

Joost Poels, voormalig jeugdlid van Utrecht Cangeroes, heeft afgelopen week met het Nederlands Team U20 gespeeld op het Europees Kampioenschap (B-divisie) in Skopje, Noord-Macedonië. Het team speelde een sterk toernooi en eindigde in de eerste week bovenaan in een poule met Letland, Finland, Zwitserland en Albanië. In de kwartfinale verloor het Nederlands team zijn enige wedstrijd van dit toernooi tegen Oekraïne. Door winst op Groot-Brittannië en Portugal eindigde Nederland uiteindelijk op de 5e plaats op dit toernooi (de eerste 3 landen promoveren naar de A-Poule).

Joost speelde mee in 5 wedstrijden en scoorde in totaal 19 punten (tegen een mooi schotpercentage van 77.8%).

Joost Poels

Joost Poels in Nederlands Team U20 – EK 2023 Skopje

Joost Poels leerde basketballen bij Utrecht Cangeroes

Joost Poels begon als jeugdspeler bij BC Utrecht en werd even later dus speler bij de fusieclub BC Utrecht Cangeroes. Daarna speelde een jaar bij UBALL en met dubbele licentie bij Crackerjacks. De laatste 2 jaar kwam hij uit voor Apollo Amsterdam en maakt hij nu deel uit van Nederlands Team U20.

Mede dankzij BC Utrecht Cangeroes trainers als Sem Enzerink, Boaz Welkers, Kenny van Lith, Richard Deckers, Fianne van Kuppenveld en Pim Beerling speelt Joost nu op het hoogste toneel. Knap van Joost en leuk voor Utrecht Cangeroes.