Jongedames van BC Utrecht Cangeroes doen mee aan het Nederlands Kampioenschap

      Reacties uitgeschakeld voor Jongedames van BC Utrecht Cangeroes doen mee aan het Nederlands Kampioenschap

Het kan niet op. Net als U12-1 doet ook VU12-4, het jongedamesteam, van basketballvereniging Utrecht Cangeroes mee aan het Nederlands Kampioenschap.

Het team XU12-4 bestaat uit alleen maar fanatieke meiden. De tegenstanders zijn geregeld alleen maar jongens of een team met een enkel meisje erbij. Maar met dezelfde regelmaat winnen ze met grote overtuiging van die tegenstanders. Dit jaar zijn ze zelfs gedeeld eerste geworden in de competitie.

Daarom hebben deze jongedames zich opgegeven voor de open Nederlandse Jeugd Kampioenschappen voor ‘vrouwen’ onder 12 jaar. Op zaterdag 4 juni nemen ze het op tegen drie andere ploegen. Wanneer ze eerste of tweede worden in die poule, spelen ze zaterdag 11 juni de finalerondes. Hopelijk doen ze het tegen meisjes net zo goed als tegen jongens.