Cangeroes eredivisiedames kijken naar volgend seizoen

      Reacties uitgeschakeld voor Cangeroes eredivisiedames kijken naar volgend seizoen

Het eerste damesteam van BC Utrecht Cangeroes heeft het vizier alweer gericht op het komende WBL seizoen. Coach Ramon Kuipers wil doorbouwen met een groot deel van de selectie. Het moet ervoor zorgen dat ook komend seizoen weer een echte stap gezet wordt. Kuipers: “De ambitie staat nog steeds overeind. We moeten zorgen dat we als Utrecht Cangeroes structureel in het zogenaamde linker rijtje gaan meedoen en niet onderaan blijven vechten. Van een paar speelsters nemen we afscheid vanwege vertrek naar het buitenland of studie. De aanvulling komt vanuit de club zelf en dat is natuurlijk hartstikke mooi. Het is erg fijn om te zien dat we ambitie en kwaliteit in onze dameslijn hebben. And more to come de komende jaren.”
Tegelijkertijd signaleert Kuipers wel dat het een opgave is om te groeien met beperkte budgetten. Om zo aantrekkelijker te worden voor de meer ervaren speelsters om naar Utrecht te komen. “Terwijl we de zaken tegenwoordig wel echt goed op orde hebben.”

De selectie is zo goed als rond:

Irati Beltran Hernandez (guard)
Charlotte Naus (guard)
Sanne Vonk (guard)
Lisa van Dalsum (guard)
Lisa Stauffer (guard/forward)
Josefien Cornelissen (guard/forward)
Ciska Kollen (forward/center)
Renee Hoveling (forward/center)
Lea Romkes (center)
Melissa ’t Jong (center)

Roos Hof, Anna van Dalsum en Hennie van Schaik komen volgend jaar niet meer uit voor Cangeroes. Zij gaan respectievelijk wonen en werken op Bali, studeren en in de Verenigde Staten spelen.

Ramon Kuipers

Ramon Kuipers