18+ trainingen kunnen weer: aangepast schema en regels update 19 november

      Reacties uitgeschakeld voor 18+ trainingen kunnen weer: aangepast schema en regels update 19 november

De huidige corona-maatregelen gelden in elk geval tot nader order. De maatregelen gaan alleen op voor het trainingsaanbod voor 18+ leden. Voor alle jeugdleden (18-) verandert er niets. Lees de onderstaande regels goed door en volg ze op zodat we niet worden beboet. Natuurlijk willen we vooral blijven ballen. En onthoud:
* Coaches mogen weer groepsles geven.
• De groepjes van 3 of 4 moeten duidelijk als groepje herkenbaar zijn, bijv door kleur shirt of door een hesje. 
* Maximaal 4 volwassen personen mogen met elkaar sporten. Zij houden onderling 1,5 meter afstand.
* Voor binnensporten geldt een maximum van 4 personen per groepje (exclusief instructeur). En er geldt een maximum van 30 personen per zelfstandige ruimte.
Het bestuur wil graag een trainingsaanbod blijven aanbieden. Teams mogen weer (als zij daar voor kiezen) gaan werken met 3 groepen van 4 (of 4 groepen van 3), mits ze daarbij nog aan de anderhalve meter afstand kunnen voldoen tijdens de training. Alle regels vind je hieronder. Let op: eventuele boetes die door de overheid opgelegd worden, omdat teams zich niet houden aan corona regels, worden doorbelast aan de veroorzakers.

Alle teams (ook de 18+ teams) trainen dus volgens een nieuw trainingsschema dat gehandhaafd blijft (klik). Trainers en coaches informeren hun teams over de 18+ coronaregels voor trainingen.

Regels voor 18+ trainingen
1. 18+ teams krijgen de mogelijkheid om tenminste 1x per week te trainen. Een training kan bestaan uit conditiewerk, oefeningen met een bal en/of schieten.
2. De anderhalve meter regel is gedurende de hele training van toepassing voor alle spelers en de trainers/coaches!! Vanzelfsprekend geen 1-1 of andere wedstrijdvormen.
3. Voor elk team is één trainingsveld beschikbaar. Training is met maximaal 12 spelers die in vaste groepjes van samen sporten (op vaste stations). Groepjes mogen niet mengen of onderling wisselen (en zijn bij voorkeur herkenbaar aan hun kleur tenue). Gedurende een training zijn steeds maximaal 4 groepjes van 3 spelers (of 3 van 4 spelers) actief. Teams die meer dan 12 spelers hebben zullen dus onderling afspraken moeten maken wie wanneer traint. Iedereen traint alleen in zijn eigen team, dus geen bankspelers of mee-trainers.
4. De samenstelling van groepjes mag tijdens de training niet wijzigen. Je werkt in stations. In Lunetten kan een derde basket gebruikt worden voor de trainingen.
5. Je komt op de aangegeven starttijd, niet te vroeg! Ga ook niet buiten in groepjes staan wachten. Je draagt een mondkapje bij binnenkomst en desinfecteert je handen. Voor Lunetten: Voor het linker veld gebruik je sporthal ingang (rechtdoor bij binnenkomst), voor het rechter veld ga je via de gang met kleedkamers en gebruik je, aan het eind van deze gang, de ingang naar de sporthal.
6. De kleedkamers zijn dicht. Zorg er daarom voor dat je omgekleed naar de hal komt (je hebt je sportkleren aan met daaroverheen een trainingspak of joggingbroek/sweater). In de hal hoef je dus alleen je basketbal-schoenen nog aan te doen. Je hebt een gevulde bidon bij je en je neemt je eigen bal mee. In Lunetten staan op het middenveld stoelen klaar voor de spelers. Iedere speler heeft zijn eigen stoel voor wisselen van schoenen, water drinken en kleding e.d. Stoelen op anderhalve meter afstand. In David Lloyd staan de stoelen achter de baskets (voor het team dat traint op het achterste veld staan de stoelen links en voor het andere team rechts).
7. Tijdens de training (conform de NOC*NSF richtlijnen) volg je de instructies van je trainer/coach. Je gebruikt alleen je eigen bal en houdt anderhalve meter afstand tijdens alle oefeningen.
8. De trainingen eindigen stipt op de aangegeven tijden in het schema. Tussen de trainingen is een wisseltijd gepland van 10 minuten. Aan het eind van je training ga je naar je stoel, wissel je schoenen en doet je trainingspak aan en zet je mondkapje op. Vervolgens maak je de stoel schoon met desinfecterende spray. Je verlaat de hal op dezelfde wijze als je binnen bent gekomen.

 

Download:
Het nieuwe trainingsschema vanaf 2 november 2020 voor alle teams