Selectie Cangeroes dames eredivisieteam 20-21 bijna rond

      Reacties uitgeschakeld voor Selectie Cangeroes dames eredivisieteam 20-21 bijna rond
Ramon Kuipers

Ramon Kuipers is ook komend seizoen hoofdcoach van Dames 1. Hij heeft zijn team bijna rond en kijkt uit naar een tweede jaar op het hoogste niveau van de Nederlandse basketballcompetitie.

“Vorig seizoen hebben we een belangrijke start gemaakt met Cangeroes dames eredivisie. Met zowel organisatorisch als sportief de nodige uitdagingen. Speerpunten voor 20-21 zijn betrokkenheid tussen het eerste team en de rest van vereniging en onze sterke dameslijn. Met name op die meiden- en dameslijn kan heel Cangeroes enorm trots zijn. De eerste vier (!) spelen in landelijke competities, uniek in Nederland. Met daar direct op aansluitend de VU20 tot en met VU14.

Ik zou op sportief vlak graag wat meer een Utrechtse identiteit willen zien, waarin we elkaar herkennen en vinden. En ik streef ernaar meer Utrechtse talenten onderdeel te laten uitmaken van Nederlands Team-trajecten. Komend seizoen gaan we daar in de vereniging hard mee aan de slag. We gaan onder andere gezamenlijke skillstrainingen organiseren. Met veel aandacht voor de individuele ontwikkeling maar ook de ontwikkeling van die eigen Cangeroes identiteit.

Afgelopen seizoen had Dames 1 de nodige lastige uitdagingen. Hoewel ik vooral respect heb voor het team en zeker ook de bankspeelsters was het wel echt noodzakelijk om veranderingen door te voeren. Daar zijn we inmiddels ver mee gevorderd. We verwelkomen een flink aantal nieuwe dames. Ik ben erg blij met de mix van speelsters. Nieuw en al bekend, maar ook ervaren speelsters en jonge talenten. En we maken ook een andere Cangeroeswens al voor een deel waar. We gaan meerdere Utrechtse speelsters terug in de stad aan het werk zien. Door corona konden we niemand echt zien of try-outs organiseren, maar we zijn met de selectie toch een heel eind.”

Forward Elske Heerschop komt na uitstapjes naar andere verenigingen terug naar het Utrechtse speelveld. Net als center Melissa ’t Jong. De jonge en talentvolle center Lea Romkes (jeugdopleiding Landstede) en forward Josefien Cornelissen (Loon Lions) komen het team ook versterken. Point guard Irati Beltran Hernandez, power forward Renee Hoveling en shooting guard Lisa Stauffer waren al onderdeel van deze selectie en hebben zich opnieuw gecommitteerd aan dit team.

Kuipers: “Wat mij betreft is het ambitieniveau weer wat opgeschroefd. Hopelijk kunnen we snel weer wat op het veld gaan doen om die ambities waar te gaan maken.”