Eredivisiedebuut Utrecht Cangeroes dames. Kom kijken! 28 sep

      Reacties uitgeschakeld voor Eredivisiedebuut Utrecht Cangeroes dames. Kom kijken! 28 sep

Klokslag 20 uur, zaterdag 28 september gooit de bondsscheidsrechter de bal op voor de tip-off van de allereerste wedstrijd in de eredivisie van dames 1 van Utrecht Cangeroes. In Sporthal Lunetten is iedereen klaar voor dit bijzondere moment.

De afgelopen maanden heeft hoofdcoach Ramon Kuipers samen met een bevlogen organisatieteam gebouwd aan een team. Er staat nu een basis van eigen kweek, speelsters van andere Nederlandse verenigingen en een Spaanse basketballster. De line-up: Simone Hoppe, Renée Hoveling, Asa Kantebeen, Anouschka Meijer, Marit Siersema, Lisa Stauffer, Nicole Murugarren, Maaike van Zeijl en bankspeelsters uit VU20: Charlotte Naus, Ginger Schokker en Kim Bos.

Meidenlijn

Al in 2015 startten BC Utrecht en Cangeroes samen een samenwerking op het gebied van meidenbasketball, de zogenaamde ‘meidenlijn’. Dit blijkt een stabiele en sterke lijn en die begint zijn vruchten af te werpen. Het niveau is nu al hoog. VU20 komt olv coach Ruben Horeman ook uit in de eredivisie. Het voormalige dames 1 (nu dames 2) won de play-offs en speelt promotiedivisie. Dames 3 speelt eerste divisie. VU18 opereert ook op het hoogste landelijke niveau en VU22 speelt tweede divisie bij de senioren.

Stichting Topsport Utrecht Cangeroes

Stichting Topsport Utrecht Cangeroes is opgericht om topsport basketball in regio Utrecht onder de vlag van BC Utrecht Cangeroes te bevorderen en te faciliteren. Daarnaast om financiële risico’s af te dekken en de vereniging te beschermen. Er zijn mooie sponsorafspraken gemaakt met de FysioFabriek en David Lloyd en we kunnen rekenen op de steun van privé-donaties in de vorm van de ‘club van 500’. Meer sponsoren en donateurs zijn zeer welkom.