Takenschema 2e helft seizoen bekend!

      Reacties uitgeschakeld voor Takenschema 2e helft seizoen bekend!

Beste Leden,

Het takenschema voor de 2e helft van het seizoen is bekend. Die vind je via deze link of onder het kopje Documenten. 

Hier nog tevens een aantal aandachtspunten betreffende de taken:

·        Tafelaars: zorg ervoor dat je een kwartier van tevoren aanwezig bent. Zorg ervoor dat de namen van de tafelaars en scheidsrechters zijn ingevuld op de tablet, anders krijgen we weer boetes van de NBB. Laat geen 2 onervaren tafelaars samen een wedstrijd tafelen, en houdt ook rekening met het niveau van de wedstrijd – Dames 1 vraagt meer van de tafelaars dan een lager / jonger team! Er zijn al 3 cursussen “tafelen met de tablet” geweest, maar als er nog meer behoefte is dan organiseren we er gewoon nog een (teammanagers – inventariseer dit aub binnen je team en stuur dan een email aan secretaris@utrechtcangeroes.nl).

·        Scheidsrechters: alleen gediplomeerde (minimaal F/BS2) scheidsrechters mogen fluiten (bij U14 of jonger mag 1 van de scheidsrechters ook nog “in opleiding” zijn). Er worden altijd 2 scheidsrechters ingeroosterd, met 1 scheidsrechter fluiten is dus niet toegestaan. Zorg ervoor dat je een kwartier van tevoren aanwezig bent. Neem bij voorkeur 2 verschillende kleuren shirts mee (geen zwart). Check de teamopgave ruim voordat de wedstrijd begint!

·        Speelgerechtigheid: coaches, stel geen spelers op die niet speelgerechtigd zijn! Dus geen bankers uit hogere teams, recreanten niet vaker dan 2x, etc. Raadpleeg bij twijfel tijdig het bestuur.

·        Zaalwacht: de zaal moet 30 minuten voor aanvang van de wedstrijd “speelklaar” zijn. Dit kost ongeveer 15-30 minuten. Zorg er dus voor dat je op tijd begint aan het opbouwen van de zaal. De zaalwacht aan het eind van de dag zorgt ervoor dat de laatste spelende teams alles netjes opruimen (zaterdag avond kunnen banken en tafels blijven staan als er zondag wedstrijden zijn). Haal ook even een bezem door de zaal! De zaalwacht checkt ook of alle materialen op de juiste manier zijn opgeruimd (zie de foto’s bij de bergingen), en dat de waardevolle spullen in de afgesloten kast opgeborgen zijn. De taken van de zaalwacht staan ook op de website onder het kopje Documenten!

·        Takenschema: Wil je altijd het meest recente takenschema bij de hand hebben (ook handig om bijv. te zien wie jou moet aflossen achter de bar)? Stuur dan een appje met je naam en “takenschema” naar 06-46358265, dan krijg je iedere donderdag een appje met het takenschema van dat weekend. Onmisbaar voor iedere teammanager, coach en captain.

 Tot nu toe heeft het bestuur alleen verenigingsboetes toegekend aan teams die niet zijn komen opdagen voor hun taken. Echter, de NBB heeft ons over de maanden september en oktober ook weer een flink aantal andere boetes opgelegd (bijv. voor niet invullen namen op tablet, niet-gediplomeerde scheidsrechters, etc). Het bestuur gaat daarom vanaf januari 2019 ook de andere vermijdbare NBB boetes doorberekenen aan de leden die hiervoor verantwoordelijk zijn. Let hier dus goed op bij het uitvoeren van je taken!