XU12 mini toernooi

      Reacties uitgeschakeld voor XU12 mini toernooi

Begin november kwam de dag waar de U12-1 naar had uitgekeken.Ons eigen georganiseerde U12 mini toernooi.
Het bezoekende team uit Leiden en de twee U12 teams van Cangeroes speelden drie wedstrijden onderling.
Leiden was de eerste tegenstander. Het plezier spatte ervan af. Maar we moesten ook hard werken. Leiden speelt al bijna twee jaar samen en dat zie je op het veld.Hard werken in de verdedigen, en heel hard sprinten als de raketten van de fast break.
Het ging gelijk op. Helemaal gelijk? Nee, er was een kleine voorsprong voor Leiden, dat geniepig steeds een beetje groter werd.
Maar na de rust vielen er meer schoten door de basket en liepen we weer in.
We moesten het meidenteam uit Leiden de overwinning laten. Maar iedereen vond dat we hartstikke goed samen hadden gevochten.

Leiden mocht blijven staan, en de U12-2 trad in het oranje in het strijdperk.
Met een paar invallers van ons speelden ze leuk en fanatiek tegen de ietwat vermoeide tegenstanders. Dat was een geluk, want daardoor konden de oranje leeuwen/leeuwinnen in de buurt blijven. Maar de ervaring overwon het toch. We hebben mooie strijd geleverd, maar Leiden vertrok met twee overwinningen.

De laatste wedstrijd was U12-1 tegen U12-2. We leenden wat oude teamgenoten uit aan het 2e, zodat we ieder een gelijk aantal spelers hadden. Cangeroes vs Cangeroes, en allebei al een hele wedstrijd gespeeld. Je snapt het, het werd een gezellige pot, maar voor sommigen was op een gegeven ogenblik de accu echt wel leeg.

Toch werd de overwinning wel enthousiast gevierd, omdat sommigen van ons daar lang op hebben moeten wachten.

Overladen met complimenten van trotse ouders ging iedereen moe weer naar huis.
Op naar de volgende wedstrijd …

Jeroen
Coach XU12-1

Klik op deze link voor de foto’s