Scheidsrechterscursus BS2 (oude F diploma): start 21 Oktober

      Reacties uitgeschakeld voor Scheidsrechterscursus BS2 (oude F diploma): start 21 Oktober

Voor een mooie wedstrijd hebben we niet alleen gemotiveerde spelers, maar ook bekwame scheidsrechters nodig! Daarom starten we binnenkort weer een BS2 scheidsrechterscursus (het oude F diploma). De cursus zal bestaan uit 3 blokken van 2 uur theorie, waarna (thuis via internet) het spelregelbewijs gehaald moet worden. Daarna volgen nog 2 blokken van 2 uur praktijkles in de zaal. Om het BS2 diploma te behalen dienen de deelnemers ter afsluiting van de cursus een “examen-wedstrijd” te fluiten, waarbij ze begeleid en beoordeeld zullen worden.

De volgende data zijn voor de cursus gereserveerd:

  • ·        Zondag 21 oktober, 10-12 uur, theorie (kantine Lunetten)
  • ·        Zondag 28 oktober, 10-12 uur, theorie (kantine Lunetten)
  • ·        Zondag 4 november, 10-12 uur, theorie (kantine Lunetten)
  • ·        Zondag 25 november, 10-12 uur, praktijk (sporthal Lunetten)
  • ·        Zondag 2 december, 09-11 uur, praktijk (sporthal Lunetten)

Er is ruimte voor ongeveer 20 deelnemers. Je kunt je (zo spoedig mogelijk) opgeven door een email te sturen naar secretaris@cangeroes.nl, onder vermelding van je naam, je team en “aanmelding BS2 cursus”.

Utrecht Cangeroes streeft er naar dat alle spelers die uitkomen in een U18 team of ouder (dus ook onze senioren) in het bezit zijn van tenminste een BS2 (of F) diploma (zie het Huishoudelijk Reglement). U16 spelers die volgend jaar naar de U18 gaan kunnen zich ook aanmelden voor de cursus. Echter, omdat een aantal teams bijna geen gediplomeerde scheidsrechters hebben zal er bij over-inschrijving van de cursus enige voorrang gegeven worden aan spelers uit teams met weinig scheidsrechters (zoals bijv. VU18-2, MU18-2, 3 en 4).

Tenslotte, een aantal leden heeft vorig jaar wel een cursus gevolgd en een spelregelbewijs gehaald, maar nog geen “examen-wedstrijd” gefloten voor het BS2 diploma. Deze leden zullen binnenkort benaderd worden om het examen alsnog uit te voeren.