Spelregels, scheidsrechters en meer…

      Reacties uitgeschakeld voor Spelregels, scheidsrechters en meer…


Nu de vakantie voorbij is, de trainingen weer begonnen zijn, kijken we uit naar het begin van de competities. En voor al die wedstrijden zijn juryleden en scheidsrechters nodig. Om iedereen goed op weg te helpen,  organiseren we de nodige workshops!

Scheidsrechterscursus BS2

Vanaf de zondag van het tip off weekend organiseren we een scheidsrechtscursus voor iedereen die U18 speelt (of hoger) die nog geen BS2 heeft behaald.

De cursus bestaat uit 3x theorie en 2x praktijk bijeenkomsten op zondagochtend 10-17-24 september en 1-8 oktober van 10:00-12:00u in sporthal Lunetten. Ook als je niet elke zondag  kunt deelnemen (bijvoorbeeld vanwege wedstrijden), kan je toch aan de cursus deelnemen. We zoeken dan in overleg met je een oplossing.

De cursus wordt in het Nederlands gegeven, maar kan bij voldoende belangstelling ook in het  Engels worden gegeven.

Aanmelden: email (naam, achternaam. team, e-mailadres en telefoonnummer) naar Scheidsrechters@utrechtcangeroes.nl.

Spelregelworkshop en tafelinstructie (wedstrijdformulier en klok) voor ouders

Tijdens het Tip Off weekend worden spelregelworkshops en tafelinstructies voor ouders gegeven. Meer informatie volgt!

Spelregelbewijs voor nieuwe leden en leden die 14 jaar (zijn ge)worden

Als je in de 14 jaar of ouder bent, moet je je SpelRegelBewijs (SRB) hebben gehaald. De NBB heeft deze verplichting vorig seizoen ingevoerd, dus de meeste spelers zullen al in het bezit zijn van een SRB. Voor nieuwe leden en spelers 14 jaar zijn geworden (of dat binnenkort worden) zal dat anders zijn. Deze spelers (of hun ouders) krijgen op het mailadres waarmee je op de Basketball app inlogt, een uitnodiging om het SRB te gaan halen.

Op de afbeelding hieronder staan nog twee andere manieren uitgelegd waarop je kunt beginnen aan je SRB-cursus.

Instructie Spelregelbewijs

 

Vragen

Voor verdere vragen over spelregels, spelregelbewijzen, scheidsrechters of scheidsrechterscursussen, mail naar Scheidsrechters@utrechtcangeroes.nl.