Even voorstellen U12

      Reacties uitgeschakeld voor Even voorstellen U12

Na een fantastisch U12 seizoen 2020/2021, met als sluitstuk een geweldige finale in Den Bosch tegen MBCA waarmee het landskampioenschap werd binnen gehaald, staat er voor het komende seizoen een nieuw U12 team aan de start. Gegeven de jeugdigheid van dit team was deze oorspronkelijk in de B klasse in geschreven. Echter, na het winnen van een mooie oefenpot tegen Leiden U12 in juni, is na kort beraad en een evaluatie binnen het team toch besloten het team opnieuw op het hoogste niveau in te schrijven.

Stroomversnelling
Daarop is de ontwikkeling van het team in een stroomversnelling gekomen. We hebben deelgenomen aan een leuk toernooi nabij Brugge en samen een leuke tijd in de nabijgelegen jeugdherberg beleefd. Dit bracht de spelers en meegereisde ouders dichter bij elkaar. Er is een solide trainingsprogramma in elkaar gezet, waarin we om maandag samen trainen met de MU14-1 en VU14-1 teams onder leiding van Jorrit, op woensdag hebben we het U12 team (inclusief bankspelers bij elkaar) en op vrijdag trainen we met alle U12 teams en trekken daarin voornamelijk op met het jonge U12-2 team.
Inmiddels, nog een aantal gewonnen oefenwedstrijden zijn we vol zelfvertrouwen gestart aan het seizoen en hebben op 18 september de eerste wedstrijd thuis van Almere gewonnen met 61 – 38. 

De spelers
Het team bestaat voor een groot deel uit spelers die ooit (tot 5 jaar geleden) bij de Wallabies zijn gestart, maar ook spelers die later zijn ingestroomd en tot slot een speler die op een talentlicentie voor ons uitkomt en als basis de Woodpeckers heeft.

De spelers op een rij:
4: Xavi Suurmond (9 jaar)
5: Evin Kooy (10 jaar)
6: Pelle Schilders (10 jaar)
7: Pablo Orijuela (10 jaar)
8: Hidde van Denderen (10 jaar)
9: Fenna Oosten (11 jaar)
10: Martí Otto Juarez (10 jaar)
11: Miguel Alvarez Blanco (11 jaar)
12: Edu de Wit (11 jaar)
13: Stijn St Pierre (11 jaar)
14: Toni de Wit (11 jaar)
19: Owen Werschkull (10 jaar)

Trainer/coaches
Ilyas Temel
Audrei Orijuela
Erik Suurmond