Seizoenstart eredivisiedames Utrecht Cangeroes

      Reacties uitgeschakeld voor Seizoenstart eredivisiedames Utrecht Cangeroes

De eredivisiestart van BC Utrecht Cangeroes op 2 oktober is in Katwijk. Om 18 uur. Het is alweer het derde seizoen voor de dames en coach Ramon Kuipers. Tijd om het team te presenteren en een vooruitblik te geven op seizoen 21/22.

We hebben natuurlijk een bijzondere periode achter de rug. Met meerdere lockdowns door corona, waarin er soms wel en soms niet gespeeld kon worden. Waar in januari 2021 vrijwel alle basketballcompetities stil lagen, mochten de eredivisieteams wel aan de bak. Als enige in de sporthal om te trainen en wedstrijden te spelen. Zonder publiek, alleen met een handjevol staffleden, jury, scheidsrechters en de speelsters zelf natuurlijk. De bij elkaar gecrowdfunde livestream was populair, als ook de social media. Zo bleef de verbinding met de fans in stand.

Nu mogen we allemaal weer basketballen en is de sporthal weer als vanouds bevolkt met alle leeftijden, niveaus en publiek. Het eredivisie damesteam had een goede voorbereiding met oefenwedstrijden in binnen- en buitenland. De teambuilding verloopt zoals bedacht door Ramon Kuipers en de dames hebben er zin in.

De samenstelling van het team is wel veranderd. Zo gaan we Roos Hof, Hennie van Schaik en Anna van Dalsum niet meer in actie zien in het zwart-oranje tenue. Respectievelijk vanwege wonen en werken in het buitenland, vertrek naar de Verenigde Staten en een stapje terug vanwege een nieuwe studie. Nieuwe sterren aan het firmament zijn Sanne Vonk (Cangeroes), Ciska Kollen (Cangeroes) en Jozian Cissé (Cangeroes). Eigenlijk is Melissa ’t Jong na een jaar revalidatie ook nieuw te noemen. Oude bekenden zijn natuurlijk Renee Hoveling, Lisa van Dalsum, Lisa Stauffer, Josefien Cornelissen, Lea Romkes, Charlotte Naus, Ginger Schokker (bankspeelster) en Reza Lagerweij (bankspeelster).

Coach Ramon Kuipers

Coach Ramon Kuipers is bezig met zijn derde seizoen eredivisie Utrecht Cangeroes. Hij blikt vooruit: ”Ik verwacht geen gemakkelijk seizoen, maar we kunnen wel doorbouwen, omdat we een groot deel van de selectie hebben behouden en mooie aanvulling hebben vanuit de eigen vereniging. Het is wel erg jammer te zien dat de topteams nog sterker zijn geworden en eigenlijk de routiniers en talenten weer naar zich toe kunnen trekken. De competitie wordt er niet leuker op. Aan ons dus om te laten zien dat spelen in Utrecht ook mooi en ambitieus is. De faciliteiten worden nog steeds beter en ik kan niet anders zeggen dan dat we in een goede sfeer aan het werk zijn. Doelstelling is (nog steeds) om te verbeteren zoals dat ook vorig jaar is gelukt. Ik heb nog niet veel van andere ploegen gezien maar we gaan het iedereen zo moeilijk mogelijk maken.”

Stichting Topsport Utrecht Cangeroes

Stichting Topsport Utrecht Cangeroes is in 2019 opgericht om topsport basketball in regio Utrecht onder de vlag van BC Utrecht Cangeroes te bevorderen en te faciliteren. Daarnaast om financiële ruimte te creëren om topsport en eredivisiebasketball in Utrecht te kunnen blijven realiseren. Er zijn mooie sponsorafspraken gemaakt met Zeeuw & Zeeuw, FysioFabriek, Dilu Sport, David Lloyd en United Soft Drinks. Met Good Works, Belfor en Annatommie zijn we nog bezig. En we kunnen rekenen op de steun van privé-donaties in de vorm van de ‘club van 500’. Meer sponsoren en donateurs zijn zeer welkom. Om de topsportteams te versterken en voor jeugdontwikkeling om eigen talenten in de club op te leiden.