BC Utrecht Cangeroes dames 1 tevreden over eredivisieseizoen

      Reacties uitgeschakeld voor BC Utrecht Cangeroes dames 1 tevreden over eredivisieseizoen

Het tweede seizoen van Cangeroes in de dames eredivisie was door Corona een turbulent jaar. Terugkijkend op een compact en intensief seizoen overheerst, naast tevredenheid over de getoonde progressie, ook direct de honger naar meer.

In de Nederlandse basketballwereld reageert men zeer positief op alle ontwikkelingen bij Cangeroes. Voorzitter van de Stichting Utrecht Cangeroes Topsport, Bernd Visser, heeft veel energie en tijd gestoken in de sportieve prestaties en in de organisatie. De faciliteiten en entourage rondom wedstrijden zijn enorm verbeterd: “Met de stappen die we organisatorisch hebben gemaakt, kunnen we nu echt vooruit. De club heeft hard gewerkt aan de kwaliteit van faciliteiten en dat uit zich bijvoorbeeld in de positieve uitstraling die we hebben gerealiseerd en het toenemende aantal online kijkers naar de wedstrijden. Ook hebben we succesvol geïnvesteerd in (social) media aandacht. En hoewel het aantal vrijwilligers rondom de wedstrijden is toegenomen, zien we ook veel (kleine) klusjes waarvoor we nog echt een flink aantal nieuwe mensen kunnen gebruiken. As we speak zijn we hiervoor clubbreed een mooie campagne gestart: Samen Grote Sprongen maken.”

Ook de sportieve ontwikkelingen zijn niemand ontgaan. De grotendeels nieuwe selectie heeft zich dit seizoen met nieuw en energiek elan gemanifesteerd op het hoogste podium in Nederland. Waar het team vorig jaar onderaan eindigde, heeft Cangeroes nu twee teams onder zich gelaten en het diverse gerenommeerde ploegen lange tijd moeilijk kunnen maken.

Coach Ramon Kuipers kijkt met redelijke tevredenheid terug. Al is het vizier alweer gericht op de toekomst om de volgende stappen te zetten. “Ik was heel erg blij met de dynamiek in het team. Die missie is geslaagd en ik ben trots op alle dames, die toch een relatief kort maar zwaar seizoen beleefd hebben. Met alle coronaperikelen er ook nog eens omheen. Tegelijkertijd hadden we nog net even te weinig in huis om nog een paar extra punten te pakken. Dat hadden we met zijn allen echt heel graag gewild.  We hebben het veel ploegen ruim drie kwarten lastig kunnen maken, maar daar koop je weinig voor aan het einde van een wedstrijd.” En dus meer ambitie en werk aan de winkel, waar de coaching staff en TC nu alweer mee gestart zijn.

Ramon Kuipers voegt nog toe: “We realiseren ons dat we dit seizoen enorm bevoorrecht waren, dat wij wel mochten trainen en spelen. Hopelijk hebben we onze clubgenoten leuke wedstrijden kunnen voorschotelen. En we hopen iedereen weer snel in de hal te zien!”